torsdag 6. juni 2013

Nok et uredelig oppslag i NRK

NRK hadde 12.mai for oss realister et aldeles begredelig oppslag med ingressen: En gjennomgang av 4000 forskningsrapporter viser en bred akademisk enighet: 97 prosent av klimaforskerne mener at menneskene er skyld i klimaendringene.

Formidler visse folk usannheter til oss?

Vi skal her se på hvordan De Grønnes stortingskandidat i Oslo, Rasmus Hansson legitimerer søpleforskning, hvordan de grønne spydspissene Hansson og Jensen nå helt uten grunn fryder seg over at: «enigheten blant forskerne har økt ettersom årene har gått. Mens det i 1991 var rundt 90 prosent av klimaforsknings rapportene som ga klart uttrykk for at klimaendringene var menneskeskapte, hadde tallet økt til 98 prosent i 2011.»


Romkvinnekvalitet på journalistikken?

Vi skal se litt på kvaliteten av det NRK ved journalistene Ellen Viseth og Vilde Heljesen selger oss som seriøs forskning. De fleste med litt kunnskap på temaet vil smile oppgitt av disse damenes forhold til kildekritikk. Herrene John Cook og Dana Nuccitelli fra nettstedet "Sceptikal Science" som står for denne forskningen er nemlig såpass beryktede at ingen seriøse forskere vil ta i dem med en ildtang. Bl.a har Roger Pielke Sr, en av USA's mest respekterte klimaforskere, uttalt offentlig at det ikke er mulig å ha en meningsfylt dialog med disse aktivistene. Her hjemme har klimamodellbyggeren Rasmus Benestad blitt konfrontert med denne kilden, og åpenbart er han enig siden han helt uten å ta til motmæle fant frem en seriøs kilde istedet: http://tinyurl.com/mcm59z8
Men hvis og når formålet er å formidle løgnaktig propaganda til erstatning for objektive fakta fins det knapt nok bedre egnede kilder.Vi får for journalistenes egen skyld håpe dette oppslaget er et engangstilfelle og at de etterhvert kommer seg opp fra rennestenen.

Har Karl Popper gått helt av moten både hos De Grønne og NRK?

Vitenskapsfilosofen Karl Popper skjelnet mellom testbare teorier som kunne falsifiseres, bekreftes eller modifiseres ved observasjoner i naturen, og pseudovitenskapelige teorier som ikke var testbare. Både NRK og De Grønne later helt til å forkaste Poppers vitenskapsfilosofi. Her vil de alle forlate vitenskapen til fordel for en avgjørelse av hva som er vitenskap ved noe enfoldig å telle forskningshoder, noe som er 100% irrelevant for hva som egentlig er vitenskap. Som vi skal se kan de heller ikke telle på redelig vis.
Disse enfoldighetens barn later også til å være ute av stand til å forestille seg at seriøse forskere er opptatt av hvilken andel av klimaforandringene som er menneskeskapte, og forenkler som vanlig budskapet til at vi må velge mellom 0% og 100%.

Hvor går forskertrenden vedr menneskeskapte klimaendringer?

La oss nå se hva profesjonell statistisk analyse forteller oss om trenden over tid i undersøkelsen, som man ser i grafen under her er trenden i svarene en sterkt synkende tendens fra forskerne til å omfavne budskapet om klimadommedag, mens andelen nøytrale rapporter øker. (Betegnelsen AGW i grafen under står for menneskeskapte klimaendringer).
Dataene viser altså det stikk motsatte av hva Rasmus Hanson, Nina Jensen og NRK vil fortelle oss. Ikke akkurat betryggende regneferdigheter fra denne gjengen, men det er vel slik det går når man starter med konklusjonen og deretter torturerer dataene til de tilstår? Og dette er før vi tar hensyn til at mye av denne forskningen er så gammel at mange forskere har skiftet mening de siste 20 årene, blant annet grunnet en 15-års stillstand i temperaturnivået som NRK med stor omhu har unnlatt å rapportere om, men som er bekreftet blant annet av Klimapanelets leder Dr Pachauri. Samtidig kryr det av ubehagelige fakta, blant annet at karbondioksyden som ifølge den vanlige gjengen smelter isen i Arktis samtidig får isen i Antarktis til å øke.


Analyse med kommentarer her på Climate Audit, nettstedet som er "cutting edge" når det gjelder å avdekke snuskete klimastatistikk:
 http://tinyurl.com/mqmyrr3

Det er heller ikke mangel på nettsteder som kaller en spade for en spade. Går virkelig Rasmus Hansson fra MDG god for denne usedvanlig useriøse bruken av statistikk som her beskrives som svindel?
http://tinyurl.com/mbzqv3h

Underholdningsverdien i dette snuskeoppslaget øker betraktelig når vi ser på hva forskerne selv mener om denne klassifiseringen av deres forskning: 



Dr. Nicola Scafetta ...spoke of the “ utter dishonesty” at work

In his defense, [Dana] has had limited exposure to stats at uni” – Richard Tol
Attpåtil er det enda mere snusk og svindel med denne «forskningen», det statistiske utvalget som er gjort er så tvilsomt at en mengde av de mest siterte forskningsrapportene har falt ut og store mengder forsknng er klassifisert riv ruskende galt. Dr Richard Tol, en av de seriøse forskerne som har reagert på dette og derpå blitt utskjelt etter noter som klimafornekter av disse to Australske aktivistene, har gått grundig til verks og fullstendig pulverisert det NRK så rosende fremstiller som seriøs forskning:
http://www.populartechnology.net/



«Forskningen» til John Cook og Dana Nuccitelli er her:
http://iopscience.iop.org/1748-9326/8/2/024024/article


Konklusjon

Avslutningsvis kan man trøste seg med at det nå er hardere kamp om bunnplasseringen på internasjonale rankinglister for universiteter med omfavnelsen av klovnene Cook og Nuccitelli, som faktisk greier å få norsk kjønnsforskning til sammenligning å fremstå som seriøs. Det er definitivt på tide å styrke universitetenes stilling i samfunnet slik at de kan stå i mot slike utslag av Lysenkoisme, både i Norge og i Australia.

Hva man gjør med NRK, er nok et vanskeligere spørsmål siden denne typen journalistikk synes å være foretrukket både langt inn i regjeringskontorene og i kunnskapspartiet Venstre.

Derimot bør det være enkelt for en ny regjering å barbere bevilgningene til lobbyisten WWF som opererer med denne graden av redelighet. Men så var det dette med bukken og havresekken og det vanlige samrøret da, Nina Jensen er nemlig søsteren til FrP's partileder.


Du trenger du ikke stemme på mer av det samme, og som sofavelger får du garantert mer av det samme.



4 kommentarer:

  1. Cook og Nuccitelli har en ikke lengre hemmelig plan for neste pressemelding, hvor de kunngjør at nå har prosenten økt fra 97 til 98%. Basert på en reklassifikasjon av forskningen de har telt opp.

    NRK er muligens henrykte over den muligheten til å forsterke det politiske budskapet?

    http://www.populartechnology.net/2013/06/cooks-97-consensus-study-game-plan.html

    SvarSlett
  2. Det verste er at dette makkverket av en artikkel brukes videre av NRK i deres jakt på å «ta» FrP: https://plus.google.com/u/0/100499641657645166106/posts/4bL72pcq5wS

    Takk Geir for å skrive strålende om temaet både her og på Nye Meninger
    http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1010/thread276725/#post_276725

    SvarSlett
    Svar
    1. Frp har alltid blitt hengt ut som klimaverstinger i NRK, man blir nesten forbauset hvis de en dag glemmer å gjøre det....

      Verre er det at ganske mange andre systematisk forsøpler klimadebatten ved å assosiere enhver krtitiker med holocaust, kreasjonisme, barneporno og konspiranoia.

      Og riktig ille blir det når NRK også systematisk nekter våre beste vitenskapsmenn å komme til orde med et klimabudskap basert på elementære naturlover og observerte fakta.

      Slett
  3. Omsider har Nina Jensen i WWF Norge reagert på mailen hun fikk, og svaret er som man kan vente fra den kanten, totalt intetsigende. Man faller tilbake til Klimapanelet som opererer med tallet 90% enighet om at klimaendringene er menneskeskapte. Og slik går nå dagen i klimaasylet:

    Takk for mail og engasjement, det liker vi!

    Jeg forstår faktisk litt hva du mener her, selv om nrk er helt åpne med tallene og analysen. Skeptical Science gjorde en analyse av 11 944 forskningsrapporter fra hele verden. I over 2 tredjedeler av disse rapportene ble det ikke uttrykt en mening om klimaendringene var menneskeskapte elle ei, men i de 4000 som uttrykte en mening var det 97,1 % som mente de var menneskeskapte. Det betyr selvfølgelig heller ikke at de mener klimaendringer ikke er menneskeskapte, de blir bare vanskelige å analysere uten et uttrykt ståsted. Og innenfor denne prosenten ligger også at det var noen som mente klimaendringer ikke var menneskeskapte og slik er det med all forskning og vi må agere på det som er mest sannsynlig riktig.

    Ut ifra grafene de (og du) viser til har andelen publikasjoner som uttrykker at klimaendringer er menneskeskapte gått opp og ned de siste 20 årene og er i dag bare litt over samme prosent som i 1991, mens de som ikke uttrykker noe spesifikt ståsted har gått litt opp, De publikasjonene som uttrykker at de ikke tror på menneskeskapte klimaendringer har også gått kraftig ned i.h.t. denne grafen. Det blir da også riktig å si at kun 0,7 % av alle ~12 000 publikasjonene uttrykker at de ikke tror klimaendringer er menneskeskapte, selv om tallet kunne vært høyere om det var noen i «usikker»-kategorien som mente dette. Det har vært flere slike analyser som gir oss tall oppi 97 og 98 %, men IPCC er mer nøkterne og opererer med 90 % enighet om årsaken til klimaendringene, altså menneskelig aktivitet, noe som fremdeles er innenfor en 0,1 sannsynlighet og noe vi må ta på alvor.

    Ha en fin sommer!

    Mvh
    Nina Jensen

    Generalsekretær
    WWF-Norge

    SvarSlett